Jump to content

 


Advertisement
Welcome to IndianVideoGamer.com
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!
Photo

PS3 Download Problems


  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
Pulakit

Pulakit

    Junior Member

  • Jr Members
  • Feedback: View
  • Pip
  • 11 posts
  • Location:Chennai
  • PSN ID:puliyo
  • Steam:pulakitc
  • Now Playing:Heavy Rain
To all troubled PSN downloaders,

PSN was troubling me for the past few days while trying to download Infamous2: Festival of Blood.
I purchased it 3 days back and whenever I download, it completes about 80% (roughly 3GB) and throws an error :ranting:
Don't remember the error code.
Anyway, I tried proxy settings - didn't work <_<
Download Managers - didn't work <_<

If you guys have a similar problem you can try this - it worked for me.

Have a rough idea at what percent the download stops. There is probably some ISP related error - like a timeout or something - I don't know.
Mine stopped at 79%
So, i started download in background, went to network -> Download Management.
Pause at around 55%
Shut down PS3, Reset Modem. After modem sync, restart PS3, resume download.
This can be done multiple times, I did this pause and resume around 6 times for borderlands.
Voila... no ISP timeouts this time and a successful install :thumbsup:

Note: Firmware fully updated. Network Airtel 4 Mbps (maybe this solution doesn't work on different networks - i just don't know).

PS: You can try wired or wireless, doesn't matter

#2
Deepesh Vasal

Deepesh Vasal

    Active Member

  • Members
  • Feedback: View
  • PipPipPip
  • 506 posts
  • Location:Faridabad
  • PSN ID:Hellgamer94
  • Steam:Keeps on changing :P
  • Now Playing:Playng many :P
Well whenevr i download demo from PS Store it resumes when elctricity goes.. but after compltng the download it shows corruptd data :( help pls Posted ImagePosted Image
Posted Image

#3
gs_RoXxX

gs_RoXxX

    Active Member

  • Members
  • Feedback: View
  • PipPipPip
  • 613 posts
  • Location:New Delhi
  • XBL GT:VirescentBody26
  • PSN ID:gursimar991
  • Steam:gursimar991
  • Now Playing:Motostorm Apocalypse
i read somewhere that we should use proxy it is safe
Posted Image

#4
kushalrocks

kushalrocks

    Sic Parvis Magna Tourney Winners

  • Members
  • Feedback: View
  • PipPipPipPip
  • 4,166 posts
  • Location:Vasai ( near Mumbai)
  • XBL GT:kushalrocks1001
  • PSN ID:kushalrocks1001
  • Steam:kushalrocks1001
  • Now Playing:Destiny PS4

Well whenevr i download demo from PS Store it resumes when elctricity goes.. but after compltng the download it shows corruptd data :( help pls Posted ImagePosted Image

get ups with built in voltage stabilizer

ups can give u 10 to 15 mins back up to shut down. there is no other option

if ps3 shuts down abruptly then it will corrupt

516010.png

My 3DS FC 4656-6100-8090 . Pm me yours if you add me :)

 


#5
silentassassin

silentassassin

    Killers In Action - KZ2 Champs

  • Members
  • Feedback: View
  • PipPipPipPipPip
  • 13,612 posts
  • Location:bangalore
  • PSN ID:SilentAsssasssin
U can manually pause the dl and resume it any no of times u want..
If ur net stops working or if the power goes out then u have a risk of downloads getting curropted..

Proxy is the best method..I have been facing problems from a long time..Except proxy u don have any other safe options..

ivg_zpsaa1c1ee8.png

Please download our game : Android


#6
Blueelvis_RoXXX

Blueelvis_RoXXX

    Senior Member

  • Members
  • Feedback: View
  • PipPipPipPip
  • 3,314 posts
  • Location:Faridabad
  • PSN ID:BlueelvisRoXX
  • Steam:Blueelvis_RoXXX
  • Now Playing:Hitman Absolution
PS3 Proxy FTW B)
Posted Image

Do not fear to be an amateur as AMATEURS build THE ARK whereas professionals build the TITANIC!

#7
WhoCantBeNamed

WhoCantBeNamed

    Active Member

  • Members
  • Feedback: View
  • PipPipPip
  • 568 posts
  • Location:Winterfell
  • PSN ID:WhoCantBeNamed
  • Steam:WhoCantBeNamed

PS3 Proxy FTW B)


+1 to this.

#8
Deepesh Vasal

Deepesh Vasal

    Active Member

  • Members
  • Feedback: View
  • PipPipPip
  • 506 posts
  • Location:Faridabad
  • PSN ID:Hellgamer94
  • Steam:Keeps on changing :P
  • Now Playing:Playng many :P

get ups with built in voltage stabilizer

ups can give u 10 to 15 mins back up to shut down. there is no other option

if ps3 shuts down abruptly then it will corrupt



Thanks.. Mate Now have to buy Ups :P



Posted Image

#9
SD_2007

SD_2007

    Active Member

  • Members
  • Feedback: View
  • PipPipPip
  • 544 posts
  • Location:Behind You
  • XBL GT:Suman2007
  • PSN ID:SD_2007
  • Steam:SD_2007
  • Now Playing:FUT 14
what is the procedure of using ps3 proxy??

#10
R@vEn

R@vEn

    Active Member

  • Members
  • Feedback: View
  • PipPipPip
  • 788 posts
  • Location:MonteVideo
  • XBL GT:cyberPunk1986
  • PSN ID:cyberPunkForever
  • Steam:maddgamer1986
  • Now Playing:Grid

what is the procedure of using ps3 proxy??


Here you go

@Mods, I am not sure whether that link is inappropriate according to forum rules. If it is then please remove it.
  • WhoCantBeNamed likes this

#11
Big Boss

Big Boss

    Trolled an admin. Lived to tell the tale.

  • Members
  • Feedback: View
  • PipPipPipPipPip
  • 15,594 posts
  • Location:Pune
  • PSN ID:ambar_hitman
  • Steam:ambar.hitman
Here is a good guide: http://archive.techt...5651&cat_id=899

@Raven, I am not sure whether that link is allowed, as there are various links related to CFW on that site.
  • hannibal09 likes this

Gaming Hardware I own: AMD Phenom II 1055T | GIGABYTE 880M D2H | MSI R9 280 GAMING 3 GB DDR5| Seagate Barracuda 1 TB | Corsair 8 GB 1600 Mhz | Corsair CX 500 V2| CM Elite 371| HP DV6 1211AX| PS1| PS2| PSP| PS3| Xbox 360| PS4
ambar_hitman.png


#12
SD_2007

SD_2007

    Active Member

  • Members
  • Feedback: View
  • PipPipPip
  • 544 posts
  • Location:Behind You
  • XBL GT:Suman2007
  • PSN ID:SD_2007
  • Steam:SD_2007
  • Now Playing:FUT 14

Here is a good guide: http://archive.techt...5651&cat_id=899

@Raven, I am not sure whether that link is allowed, as there are various links related to CFW on that site.


Thanx for ur help. Will try it later, hope it will work for me as well. :clapping:

#13
agent_dominator

agent_dominator

    Junior Member

  • Members
  • Feedback: View
  • Pip
  • 53 posts
  • Location:Kolkata
  • Steam:No internet
  • Now Playing:DiRT, Trackmania
I have a little query regarding proxy server...
I currently use a bridge connection to connect to bsnl broadband. So, I can't connect more that two devices at once. Now, if I follow the method to route ps3 download requests to pc, I belive I won't be able to connect to internet on the ps3. So, here is my question- how do I get my ps3 to request those download links if I can't login to psn?




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users